Ugrás a tartalomra

Esztétikus porcelán fogszabályzó

Kerámia fogszabályozó

A rögzített fogszabályzó hallatán sokaknak a hagyományos fém készülékek jutnak eszükbe, de ennek ma már közel sem kell így lennie. Évtizedek óta rendelkezésünkre állnak a fém bracketek esztétikus, kerámiából készült változatai is, melyeket a legtöbbször porcelán fogszabályzóként említünk. Rendelőnkben a pénztárcádnak és igényeidnek megfelelően 4 féle diszkrét porcelán fogszabályzó közül is választhatsz, melyek a legmagasabb esztétikai és szakmai igényeknek is megfelelnek. Megtalálható közöttük az átlátszó és a fog színű opálos változatok is egyaránt.
 
A nem önligírozó porcelán fogszabályzók közül kettő típus közül választhatsz. Mindkettő kérhető áttetsző gumikarikával, mellyel tökéletesen belesimulnak a környezetükbe, de számolnod kell a dohányzás vagy erősen színező ételek, italok fogyasztása esetén a gumikarikák elszíneződésével. Természetesen a kezelés kérhető fehér polimerrel bevont ívvel is, mely még láthatatlanabbá teszi a fogszabályozásodat, ebben a kombinációban tehát semmilyen fémes csillogás nem lesz látható, csak a fog színéhez hasonló vagy átlátszó részekből áll majd a fogszabályzód.
 
A legegyszerűbb, mégis az egyetlen tökéletesen áttetsző, ezáltal kiemelkedően esztétikus fogszabályzónk a hagyományos kerámia fogszabályzó készülék. Ezt a típusú fogszabályzót egy amerikai cég, a Rocky Mountain Orthodontics gyártja és fejleszti, mely cég több mint 70 éve a foglalkozik fogszabályozással, így biztosak lehetünk abban, hogy az egyik legjobb minőséget kapjuk a piacon. Kínálatunk megbízható és jó ár-érték arányú fogszabályzója.
 
Amennyiben fontos számodra a fogszabályzó finom kidolgozása, éleinek lekerekítettsége, mely segíti a fogszabályozó megszokását, illetve az erősebb anyagösszetételből fakadó nagyobb stabilitás, így a bracketek letörése miatti kevesebb komplikáció, úgy a prémium kerámia fogszabályzó a megfelelő választás. Fontos tudni, hogy ez a fogszabályzó nem víztiszta, a megnövelt szilárdsága miatt opálos színezetet kapott, ennek ellenére tökéletesen beleolvad a környezetébe. A készüléket a 3M GmbH gyártja, mely a fogszabályozás területén egyet jelent az elérhető legmagasabb minőséggel és problémamentes kezelésekkel.
 

Porcelán fogszabályozó

A beépített zárral rendelkező, úgynevezett önligírozó porcelán fogszabályzók közül ugyancsak kettő típus közül választhatsz. Előnyük a klasszikus porcelán fogszabályzókkal szemben, hogy nincs gumikarika, ami elszíneződne, hátrányuk, hogy a zár méretéből fakadóan a bracketek körülbelül 10-20%-kal nagyobbak. Ezen túlmenően ezek a modern rendszerek gyorsabb fogmozgatást, lágyabb, a fogakat jobban kímélő erőleadást és optimális esetben kevesebb aktivációs időpontot ígérnek.

Az önligírozó kerámia fogszabályzók terén az általunk is használt In-Ovation® C elsők között ért el világsikereket, hiszen tökéletesen ötvözte az esztétikát a modern önligírozó rendszerek gyorsaságával és lágy erőleadásával. Előnye és egyben hátránya is ennek a fogszabályzó készüléknek, hogy aktív fém zárral rendelkezik, mely ugyan már az első perctől fogva tökéletes kontrollt biztosít a fogak mozgatásához, így a fogak kiegyenesítése még kevesebb időt vesz igénybe, de a fém zár miatt nem nevezhetjük 100%-ban kerámia fogszabályzónak.
 
Ezzel ellentétben az önligírozó prémium kerámia fogszabályzó zárszerkezete is ugyanabból a kerámiából készült, mint a bracket többi része, így alkalmas a fémallergiában szenvedő páciensek modern fogszabályozó kezelésére is, de természetesen bárki választhatja, akinek a diszkrét megjelenés a fontos. A ma használatos porcelán fogszabályzók közül ez a készülék jelenti az elérhető legmagasabb minőséget, annak ellenére, hogy az anyagából fakadóan kialakítása sosem lehet olyan gracilis, mint egy fém fogszabályzóé. A készüléket Németországban a Forestadent GmbH gyártja, mely tökéletesen példázza a cég szlogenjét: német precizitás a fogszabályozásban.

Share icon

Dr. Képes Dániel

Fogszabályozó szakorvos

Várlak az első fogszabályozási konzultációdra!
Tegyünk együtt az új mosolyodért.

  1. Rendelések
  2. K, Sz: 09-14:00, Cs:13:00-20:00, P: 13:00-19:00
    1111 Budapest, Lágymányosi utca 7.
  3. Térkép