Ugrás a tartalomra

Kerámia fogszabályzó

Kerámia fogszabályozó

A kerámia fogszabályzók előnye a hagyományos fém társaikkal szemben egyértelműen a megjelenésük. Ez jelenthet opálos fehérséget, de akár a tappancsok teljes áttetszőségét is.  A fogszabályozó ezen tulajdonsága nagy előny a felnőtt, illetve fémallergiában szenvedő páciensek kezelésekor. Azonban fontos tudni, hogy a kerámiából készült fogszabályozókon könnyebben tapad meg a lepedék, mely így fogmosáskor nagyobb odafigyelést igényel, illetve,  hogy a kerámiából készült brackettek, az anyag törékenységéből fakadóan, mindig egy picit nagyobbak, mint a fémből készült társaik.

Ezen "problémák" ellenére a kerámia fogszabályozók nagy sikernek örvendenek, mind a felnőtt, mind a gyermek páciensek körében, hiszen az esztétikai előnyük messze felülmúlja a fogmosással kapcsolatos kisebb nehézségeket. Sőt gyermekek esetén sokszor az áttetsző fogszabályozóval motiválhatjuk is őket, hiszen csak akkor kaphatják meg ezt a típusú készülélet, ha már a fogszabályozó ragasztása előtt sikerül elérniük a tökéletes szájhigiéniát. Ezzel két legyet üthetünk egy csapásra, tökéletesen tiszta és szabályosan álló fogakat.

A kerámia fogszabályozó készülékeket sokan porcelán fogszabályzóként említik. A két megnevezés a gyakorlatban ugyanazt a készüléket takarja, a szakmailag helyes megnevezés a kerámia, ugyanakkor a köznyelvben elterjedtebb a porcelán fogszabályzó kifejezés.

Kerámia fogszabályozó készülékből 4 típust kínálunk:

 

Share icon

Dr. Képes Dániel

Fogszabályozó szakorvos

Várlak az első fogszabályozási konzultációdra!
Tegyünk együtt az új mosolyodért.

  1. Rendelések
  2. K, Sz: 09-14:00, Cs:13:00-20:00, P: 13:00-19:00
    1111 Budapest, Lágymányosi utca 7.
  3. Térkép