Ugrás a tartalomra

Egészségpénztárak

Miért is jó ha egészségpénztári tag vagy?

Magyarországon az emberek döntő többsége kirívóan keveset költ a saját egészségére. Amennyiben a munkáltatód által pénztári taggá váltál és havi rendszerességel pénzt utal az egészségpénztári számládra, úgy ösztönöz téged az egészséges életmódra, illetve anyagi lehetőséget biztosít arra, hogy magaddal törődj, hiszen az ott elhelyezett pénz kizárólag olyan szolgáltatásokra fordítható, amely segít az egészséged megőrzésében.

20%-os kedvezményt kaphatsz a fogászati kezeléseidből!

Ha akár a munkahelyed cafeteria rendszere, akár saját magad döntése miatt már egészségpénztári tag vagy lehetőséged van egyéni befizetésre is. Ez azt jelenti, hogy Te kezdesz el gondoskodni saját magadról, illetve családodról és Te helyezel el pénzt az egészségpénztári számládon. Ezt a Magyar állam nagyra értékeli és a befizetéseid 20%-át magánszemélyként is visszaigényelheted az éves adóbevallásodnál maximum 150.000 forint erejéig. Ha tehát éves szinten 750.000 forintot helyezel el a számládon, úgy 150.000 forint adóvisszatérítésre vagy jogosult a Magyar államtól. Más szóval mind a fogszabályozásodra, mind az általános fogászati kezeléseidre 20%-os kedvezményt érvényesíthetsz abban az esetben, ha a kifizetett összeget az egészségpénztáradtól visszaigényled.

Gyermeked kezelése után is érvényesíthető a 20%-os kedvezmény?

Természetesen igen. Magyarországon minden magán egészségpénztár támogatja a 18. életévét be nem töltött gyermek kezelését a szülő egészségpénztári számlájáról. Ennek ellenére a kezelés megkezdése előtt érdemes tájékozódni a pénztáradnál, mert bizonyos esetekben külön kell igényelni a gyermeked utáni pénzvisszatérítés lehetőségét.

Hogyan tudod az egészségpénztárad terhére elszámolni a fogászati kezelést?

A kezelésed díját készpénzben vagy bankkártyával tudod kiegyenlíteni, ám az általam kiállított számlát az egészségpénztárad címére elpostázva vagy leadva pár napon belül visszautalják a bankszámládra a nálam kifizetett összeget.

Számláimat jelenleg az alábbi magán egészségpénztárak fogadják el (a szerződött partnerek listája igény szerint bővülhet):

AllianzGeneraliMedicinaMKBOTPPatikaPrémiumTempoÚj pillér

Share icon

Dr. Képes Dániel

Fogszabályozó szakorvos

Várlak az első fogszabályozási konzultációdra!
Tegyünk együtt az új mosolyodért.

  1. Rendelések
  2. K, Sz: 09-14:00, Cs:13:00-20:00, P: 13:00-19:00
    1111 Budapest, Lágymányosi utca 7.
  3. Térkép