Ugrás a tartalomra

Fém fogszabályzó

Fém fogszabályozó

Amellett, hogy a fogszabályozás napjainkra teljesen elfogadottá vált és sokan keresik, illetve választják a láthatatlan vagy diszkrét fogszabályzókat, tudnunk kell, hogy mégis a hagyományos fém fogszabályzó készülékekből adják el a világon a legtöbbet, mely nem csak relatív olcsóságukból, de számos egyéb pozitív tulajdonságukból is fakad:
 
- A fém fogszabályzók anyagukból eredően nem törnek el, míg esetleg a kerámiából készült társaikról leválhatnak apróbb darabok, melyek a bracket idő előtti cseréjét tehetik szükségessé.
- A fém felületen nehezebben rakódik le a lepedék. A kerámiából készült fogszabályzók felülete enyhén érdes lehet, mely elősegítheti a biofilm réteg kialakulását.
- A fém bracketek kisebb méretűek. A kerámia törékenységéből fakadóan, egy ugyanolyan típusú fém fogszabályzó mindig gracilisabb lesz, mint a kerámiából készült társa.
- A fém fogszabályzónak kisebb a belső súrlódása, mint egy ugyanolyan kiképzésű kerámia fogszabályzónak, így lágyabb erőkkel dolgozhat, mely csökkenti a gyökérfelszívódás esélyét.
- A nem önligírozó fém fogszabályzó esetén választható fémszínű gumikarika, mely sosem színeződik el, így sosincs szükség az esztétikai okból történő aktiválásra.
 
Az előbbi előnyöket átgondolva Te is nyugodt szívvel választhatod a fém fogszabályzóinkat, hiszen így a lehető legkevesebb mellékhatással kell majd számolnod a kezelésed alatt.
 
A lehető legolcsóbb, mégis minden eltérés esetén univerzálisan használható készülékünk a hagyományos fém fogszabályzó. Ezt a készüléket álmodták meg legkorábban a fogszabályozás nagyjai, így ez a fogszabályzó rendelkezik a legnagyobb szakirodalommal és befejezett esetszámmal. Az ezzel a fogszabályzóval végzett kezelés kiszámítható és a legtöbbször problémamentes, így bátran ajánlható gyermekek, de akár felnőttek számára is. Gyermekek kezelése esetén az ívet fixáló gumikarika havonta tetszőlegesen cserélhető, akár az aktuálisan kedvenc focicsapat színeire, de akár a szivárvány összes árnyalatára is. Természetesen a felnőtt pácienseink számára a visszafogottabb áttetsző vagy a fémszínű gumikarika is elérhető.
 
Mint az életben mindent, a klasszikus fém fogszabályzókat is továbbfejlesztették az elmúlt évtizedek alatt annak érdekében, hogy a vele végzett kezelés még gyorsabb, még precízebb, illetve a lehetőségekhez képest a készülék még esztétikusabb legyen. Ezek közül az egyik legkisebb és legmodernebb a ródiummal bevont, ezáltal kevésbé csillogó önligírozó fém fogszabályzónk. A kevésbé csillogó felülete mellett előnye a hagyományos fém fogszabályzóhoz képest, hogy a rugalmas fém ajtó, mely az ívet a helyén tartja, kisebb súrlódást eredményez az ív és a fogszabályzó között, így a vele végzett kezelések gyorsabbak, illetve az erőleadása is optimálisabb, mely az esetleges gyökérfelszívódás esélyét tovább csökkenti.

Share icon

Dr. Képes Dániel

Fogszabályozó szakorvos

Várlak az első fogszabályozási konzultációdra!
Tegyünk együtt az új mosolyodért.

  1. Rendelések
  2. K, Sz: 09-14:00, Cs:13:00-20:00, P: 13:00-19:00
    1114 Budapest, Fadrusz u. 2. fsz. 3/B
  3. Térkép