Ugrás a tartalomra
2017. november 13.

A fogszabályozás több, mint gondolnád!

mosolyogj

A fogszabályozás nem egyszerűen egy szép mosoly kialakítása. Ez csak egy a számtalan pozitív hatásából, amit Te is élvezhetsz.

A fogszabályozás trendi!

Évről évre egyre több felnőtt és gyermek vág bele a fogszabályozásba. Ez az öngerjesztő folyamat az elmúlt pár évtized alatt Magyarországon is megteremtette az emberek igényét a tökéletesen szabályos, egészséges fogazatra. Lassan azt mondhatjuk, a fiatalok között  az a szokatlan, ha valakinek nincs és még nem is volt fogszabályozó készüléke. Természetesen ehhez nagyban hozzájárulnak a mai modern anyagok és technikák, melyekkel a kezelési idő jelentősen lerövidíthető, illetve a készülékek szinte láthatatlanná varázsolhatóak.

A fogszabályozással pénzt spórolhatsz!

Ez a két fogalom látszólag kizárja egymást, mégis megszámlálhatatlan könyv és szakcikk szól a fogszabályozás jövőbeli pozitív hatásairól. A torlódásmentes fogazat nehezebben szuvasodik! Egy szabályos fogív öntisztuló képessége messze felülmúlja a torlódott fogazatét. Ezen túlmenően a napi szájhigiénés rutin is gyorsabban elvégezhető, ha nincsenek nehezen elérhető helyek a szájüregben, így a későbbi fogtömésekkel járó kellemetlenségeket, illetve ezek árát könnyen megtakaríthatod.

Ne adj esélyt a fogágybetegségnek!

A torlódott, nem egyenletesen terhelt fogazatban könnyebben alakul ki a fogágybetegség. Ez a rettegett, lassan kialakuló és kevés tünettel járó kórkép nehezen kezelhető és a fogak elvesztésével, sőt terhes nők esetén akár koraszüléssel is járhat. A mélyharapás, a torlódás és az egyenetlen terhelés megszűntetésével azonban csökkenthetjük a kialakulásának az esélyét.

A fogszabályozás, mint komplex diagnózis!

A fogszabályozó szakorvosnak egy arc vagy egy harapási eltérés többet mond, mint puszta esztétika. Az első fogszabályozási konzultáció alkalmával fény derülhet számos egyéb, ez idáig nem kezelt rossz szokásra, testtartási problémára vagy betegségre.  Legyen szó akár orrpolipról, ujjszopásról, gerincferdülésről, nyelvlökéses nyelésről, megnagyobbodott mandulákról vagy sok egyéb elváltozásról, mind-mind oka lehet a harapási eltérésnek is!

Fogszabályozás a nyugodt alvásért.

Kevesek által ismert tény, hogy a fogszabályozással nem csak egy szép mosolyt kaphatunk, de olykor a légutak átjárhatóságát is javíthatjuk! Ezáltal enyhíthetünk a gyermekkori alvási apnoe-n (éjszakai légzéskimaradás) vagy akár a horkoláson.

Fektess a jövődbe!

Tetszik a divat vagy a média világa? Esetleg stewardessként képzeled el a jövőd? Ezeken a helyeken ma már elvárás a tökéletes mosoly. Az alignereknek köszönhetőek létezik digitális technológiával gyártott kivehető és mindemellé víztiszta megoldás, amit senki nem vesz majd észre, csak ha Te is úgy akarod. Már maga a technika is lenyűgöző, hát még a végeredmény. Légy, aki lenni szeretnél, a fogszabályozás ebben is segít.

Share icon

Dr. Képes Dániel

Fogszabályozó szakorvos

Várlak az első fogszabályozási konzultációdra!
Tegyünk együtt az új mosolyodért.

  1. Rendelések
  2. K, Sz: 09-14:00, Cs:13:00-20:00, P: 13:00-19:00
    1111 Budapest, Lágymányosi utca 7.
  3. Térkép