Ugrás a tartalomra

Esetbemutatás

Mosolytár 9A
Kezelés előttKezelés után

Katalin egy már korábban elkezdett fogszabályozó kezelés közben keresett fel azzal a kérésével, hogy az eddig elért eredménynél, mellyel nem elégedett, próbáljunk meg egy esztétikailag és funkcionálisan is jobb állapotot létrehozni. Természetesen igent mondtam a felkérésre, hiszen én is láttam, hogy mind az alsó középvonal eltolódás, mind a bal oldalon kialakult enyhe nyitottharapás, illetve csücsök-csücsök érintkezés a szemfogak területén korrigálást kíván.

A kezelést a korábban feltett fogszabályozó eltávolításával kezdtük és a fogak tengelyállásának megfelelően hagyományos fém fogszabályozót ragasztottunk fel mindkét fogívre. A fogak újraegyenesítése után a nyitott és csücsök-csücsök harapás korrigálására egy speciális ligualis (belső oldali) ívet használtunk fel, mellyel a nyelv irányába tudtuk dönteni a bal alsó szemfogat. Ezzel megteremtettük a lehetőséget, hogy intermaxilláris gumihúzásokat alkalmazva egymáshoz igazítsuk az alsó és felső fogazatot.

A kezeléssel sikerült teljesítenünk Katalin kívánságát, egy számára is tökéletes harapást alakítottunk ki, miközben a mosoly esztétikája is jelentősen javult. Hogy az elért eredmény könnyebben stabilizálódjon, a kivehető retenciós fóliák mellé fix retainer felragasztására is sor került.

A kezelés teljes időtartama: 1.5 év

Share icon

Dr. Képes Dániel

Fogszabályozó szakorvos

Várlak az első fogszabályozási konzultációdra!
Tegyünk együtt az új mosolyodért.

  1. Rendelések
  2. K, Sz: 09-14:00, Cs:13:00-20:00, P: 13:00-19:00
    1114 Budapest, Fadrusz u. 2. fsz. 3/B
  3. Térkép