Ugrás a tartalomra

Esetbemutatás

Mosolytár 8A
Kezelés előttKezelés után

Zoltán a fogai általános ellátása, illetve az alsó foghiányok pótlása miatt keresett fel. Már az első találkozásunk alkalmával fény derült arra, hogy az ő esetében többről van szó, mint a tömések cseréje, illetve a hiányok implantációs pótlása, hiszen a fogak elvesztése miatt a felső őrlők erősen megsüllyedtek és elvették a lehetőséget egy fogszabályozást nélkülöző fogpótástól. Emiatt, illetve a torlódott fogazat és mélyharapás megoldásának esélyeként preprotetikai, azaz a fogpótlást megelőző fogszabályozó kezelés mellett döntöttünk.

A kezeléshez Zoltán kerámia önligírozó fogszabályozót választott, melyet bite turbo harapásemelővel és a felső fogívben részleges lingualis (azaz belső oldali) fogszabályozóval egészítettünk ki, annak érdekében, hogy egyenletesen tudjuk megemelni a felső nagyőrlők megsüllyedt külső és belső csücskeit is.

A kezelés eredményeként egy esztétikailag és funkcionálisan is szép fogívet kaptunk, illetve lehetővé vált a hiányzó alsó nagyőrlők implantációs pótlása is. Az implantációs pótlást szájsebész szakorvos kolléga végezte el, melyhez speciális csavarral rögzített koronát választott. Ennek előnye, hogy ínygyulladás vagy egyéb probléma esetén a korona roncsolás nélkül eltávolítható és a kezelés után visszahelyezhető. A koronák rágófelszínén a sötétebb foltok ezen csavarok helyét jelölik.

A kezelés időtartama: 2 év 2 hónap

Share icon

Dr. Képes Dániel

Fogszabályozó szakorvos

Várlak az első fogszabályozási konzultációdra!
Tegyünk együtt az új mosolyodért.

  1. Rendelések
  2. K, Sz: 09-14:00, Cs:13:00-20:00, P: 13:00-19:00
    1114 Budapest, Fadrusz u. 2. fsz. 3/B
  3. Térkép