Ugrás a tartalomra

Esetbemutatás

Mosolytár 6A
Kezelés előttKezelés után

Ádám és szülei, mint oly sokan az alsó és felső fogív torlódása miatt kerestek fel. Már az első találkozásunk alkalmával egyértelművé vált, hogy a torlódást nem egyszerűen a szűk fogív, sokkal inkább a fogak macrodontiája, azaz a fogak túlzott mérete okozza. Ezzel párhuzamosan fény derült a felső középvonal balra tolódására és mindkét oldalon harapási eltérésre is, mely az őrlők területén Angle II. osztályú, míg a bal felső szemfognál Angle III. osztályú volt.

Az eredeti kezelés terv alsó és felső önligírozó fém fogszabályozót, ezen túlmenően speciális transpalatinal ívek sorozatát tartalmazta a középvonal korrigálására, melyet Ádám és a szülők is elfogadtak. A felső fogszabályozó felragasztása, majd a kiszorult bal felső 5-ös fognak történt helynyitás után azonban egyértelművé vált, hogy a transpalatinal ívek szükségtelenek lesznek, hiszen a középvonal és a harapás is automatikusan korrigálódott. Így Ádám a szerencsés esetek egyike lett, ahol az előzetes kezelési terv egy egyszerűbb irányba módosulhatott.

A kezelés eredményeként megszűnt a torlódás, korrigálódott a harapási eltérés, illetve jelentősen javult a középvonal eltolódás is.

A kezelés teljes időtartama: 1év 8 hónap

Share icon

Dr. Képes Dániel

Fogszabályozó klinikai szakorvos, egyetemi oktató

Várlak az első fogszabályozási konzultációdra!
Tegyünk együtt az új mosolyodért.

  1. Rendelések
  2. Szerda: 14:30-20:00
    1024 Budapest, Margit krt 5/A 4.emelet 2/A
  3. Kedd, Csütörtök: 14:00-20:00
    1114 Budapest, Fadrusz u. 2. fsz. 3/B
  4. Térkép