Ugrás a tartalomra

Esetbemutatás

Mosolytár 13A
Kezelés előttKezelés után

Tünde a felső fogív torlódása, illetve az alsó metszőfogak között található rések miatt keresett fel. Az első találkozásunk alkalmával azonban fény derült a középvonalak eltolódására, enyhe mélyharapásra, a felső metszőfogak túlzott elülső pozíciójára, illetve a régóta hiányzó alsó 6-os fog helyének beszűkülésére is, így a kezelési terv ezen problémák megoldására is kitért.

Tünde végül úgy döntött, hogy nem csak az esztétikai, de a funkciós problémák is szeretné megoldani, melyhez hagyományos fém fogszabályozót választott. A fogszabályozáshoz különböző kiegészítőket is igénybe vettünk úgy, mint harapásemelő, különböző intermaxillaris gumihúzások, illetve egy speciális szájpadi mini-implantátum a hozzá kapcsolódó transpalatinalis ívvel (hibrid transpalatinal ív), ami minimalizálta a hátsó fogak mozgását, miközben a felső metszőfogak hátrafele mozogtak.

A kezelés végére minden problémát sikerült megoldanunk, a középvonalak korrekcióját leszámítva. Ennek ellenére, mivel a felső középvonal az arc tengelyében helyezkedik el, az esztétikai eredmény nem csorbult és a funkciót sem befolyásolta. A jobb alsó 6-os fog implantációs pótlása a fogszabályozás befejeztével kezdődött meg.

A kezelés időtartama: 2 év 6 hónap

Share icon

Dr. Képes Dániel

Fogszabályozó klinikai szakorvos, egyetemi oktató

Várlak az első fogszabályozási konzultációdra!
Tegyünk együtt az új mosolyodért.

  1. Rendelések
  2. Szerda: 14:30-20:00
    1024 Budapest, Margit krt 5/A 4.emelet 2/A
  3. Kedd, Csütörtök: 14:00-20:00
    1114 Budapest, Fadrusz u. 2. fsz. 3/B
  4. Térkép